Het bedrijf bevestigde bovendien de vooruitzichten voor het boekjaar 2009-2010. Over het voorbije boekjaar werd, zonder rekening te houden met eenmalige factoren, 2 dollarcent verdiend.

De consensensusverwachting bedroeg maar 1 dollarcent. Netto was er een verlies van $233 mln, hoofdzakelijk als gevolg van herstructureringskosten. Topman Hugh Grant kondigde het ontslag van 8% van het personeelsbestand aan.

Boeren investeren minder in zaden, terwijl Monsanto bovendien met Chinese concurrentie af te rekenen krijgt. Als gevolg daarvan werden de prognoses al tot tweemaal toe naar beneden herzien.

Het bedrijf bevestigde bovendien de vooruitzichten voor het boekjaar 2009-2010. Over het voorbije boekjaar werd, zonder rekening te houden met eenmalige factoren, 2 dollarcent verdiend. De consensensusverwachting bedroeg maar 1 dollarcent. Netto was er een verlies van $233 mln, hoofdzakelijk als gevolg van herstructureringskosten. Topman Hugh Grant kondigde het ontslag van 8% van het personeelsbestand aan. Boeren investeren minder in zaden, terwijl Monsanto bovendien met Chinese concurrentie af te rekenen krijgt. Als gevolg daarvan werden de prognoses al tot tweemaal toe naar beneden herzien.