Volgens Tyler Durden doet iedereen tegenwoordig alsof alles goed gaat. De Chinezen stellen zich voor als goede consumenten, wat ze niet of nog niet zijn, en de Amerikanen geloven dat ze een goede kredietkwaliteit te bieden hebben. Op basis van die laatste valse premisse is de rol van de dollar als reservemunt gebaseerd.

Maar met reservemunten is het steeds voorzichtigheid geblazen. De reservemunt van vandaag is het behangpapier van morgen, want niets blijft eeuwig. Tegen die achtergrond hoeft het niet te verbazen dat de koers van de dollar vroeg of laat een stevige oplawaai zal krijgen.

Volgens Tyler Durden doet iedereen tegenwoordig alsof alles goed gaat. De Chinezen stellen zich voor als goede consumenten, wat ze niet of nog niet zijn, en de Amerikanen geloven dat ze een goede kredietkwaliteit te bieden hebben. Op basis van die laatste valse premisse is de rol van de dollar als reservemunt gebaseerd. Maar met reservemunten is het steeds voorzichtigheid geblazen. De reservemunt van vandaag is het behangpapier van morgen, want niets blijft eeuwig. Tegen die achtergrond hoeft het niet te verbazen dat de koers van de dollar vroeg of laat een stevige oplawaai zal krijgen.