Als gevolg van de rentestijging is de koers van de Australische dollar gestegen tot pariteit met de Amerikaanse dollar. Gouverneur Glenn Stevens kondigde een verhoging van de basisrente met een kwart procent aan.

Daardoor bedraagt de basisrente nu 4,75%. Het was de eerste keer in zes maanden dat de Reserve Bank of Australia haar basisrente verhoogde. Stevens gaf aan dat de economie nog sneller kan gaan groeien en dat daardoor de gevarenzone zal worden bereikt.

Stevens wil in ieder geval een scenario zoals in 2007 vermijden. Toen werd een rentestijging te lang uitgesteld, waardoor er prijsdruk onstond. De AUD werd vanmorgen verhandeld aan 99,79 USDollarcent.

Als gevolg van de rentestijging is de koers van de Australische dollar gestegen tot pariteit met de Amerikaanse dollar. Gouverneur Glenn Stevens kondigde een verhoging van de basisrente met een kwart procent aan. Daardoor bedraagt de basisrente nu 4,75%. Het was de eerste keer in zes maanden dat de Reserve Bank of Australia haar basisrente verhoogde. Stevens gaf aan dat de economie nog sneller kan gaan groeien en dat daardoor de gevarenzone zal worden bereikt. Stevens wil in ieder geval een scenario zoals in 2007 vermijden. Toen werd een rentestijging te lang uitgesteld, waardoor er prijsdruk onstond. De AUD werd vanmorgen verhandeld aan 99,79 USDollarcent.