Daardoor gaan de economen er van uit dat centrale bank haar basisrente de komende tijd niet gaat optrekken. Gouverneur Glenn Stevens van de Reserve Bank of Australia liet de basisrente gisteren ongewijzigd op 4,75%.

Australië is overigens het geïndustrialiseerde land dat de basisrente in de afgelopen 15 maanden op de meest agressieve manier verhoogde. Stevens ziet de inflatie in de komende maanden vrijwel ongewijzigd blijven.

Craig James, senior economist bij Commonwealth Bank of Australia in Sidney, verwacht nu dat de Australische bank de basisrente pas in april 2011 gaat verhogen, waar eerst aan februari was gedacht.

Daardoor gaan de economen er van uit dat centrale bank haar basisrente de komende tijd niet gaat optrekken. Gouverneur Glenn Stevens van de Reserve Bank of Australia liet de basisrente gisteren ongewijzigd op 4,75%. Australië is overigens het geïndustrialiseerde land dat de basisrente in de afgelopen 15 maanden op de meest agressieve manier verhoogde. Stevens ziet de inflatie in de komende maanden vrijwel ongewijzigd blijven. Craig James, senior economist bij Commonwealth Bank of Australia in Sidney, verwacht nu dat de Australische bank de basisrente pas in april 2011 gaat verhogen, waar eerst aan februari was gedacht.