De republikeinse partij waarschuwde afgelopen zondag dat het schuldenplafond zal doorbroken worden, met alle gevolgen van dien. AP citeerde politicus Harry Reid, die kwam verklaren dat er nog altijd geen stap vooruit was gewenst. Zijn partij weigerde vorige week echter een compromis dat door Barack Obama was voorgesteld.

Anderzijds wees ook Obama ook een voorstel van de republikeinen resoluut van de hand. Volgens de hardliners van de Tea Party stelt de president zich bijzonder koppig op en heeft hij zelfs nooit de bedoeling gehad om serieus te onderhandelen. Anderzijds blijkt dat het merendeel van de Amerikanen een beschuldigende vinger uitsteekt richting republikeinse partij wat het uitblijven van een oplossing voor het schuldenplafond betreft.

De republikeinse partij waarschuwde afgelopen zondag dat het schuldenplafond zal doorbroken worden, met alle gevolgen van dien. AP citeerde politicus Harry Reid, die kwam verklaren dat er nog altijd geen stap vooruit was gewenst. Zijn partij weigerde vorige week echter een compromis dat door Barack Obama was voorgesteld. Anderzijds wees ook Obama ook een voorstel van de republikeinen resoluut van de hand. Volgens de hardliners van de Tea Party stelt de president zich bijzonder koppig op en heeft hij zelfs nooit de bedoeling gehad om serieus te onderhandelen. Anderzijds blijkt dat het merendeel van de Amerikanen een beschuldigende vinger uitsteekt richting republikeinse partij wat het uitblijven van een oplossing voor het schuldenplafond betreft.