John Boehner, de 'speaker' van het huis van afgevaardigden (dat in handen van de republikeinen is), stuurde een brief naar het Witte Huis waarin werd gevraagd om op een redelijke manier te onderhandelen over de fiscale klip.

Uit die brief bleek echter vooral de woede die het voorstel van de democraten in republikeinse kringen heeft opgewekt.

De democraten willen hoofdzakelijk de belastingen verhogen, terwijl de republikeinen vooral inzetten op besparingen in onder andere de sociale zekerheid.

Boehner stelt voor om uit te gaan van een plan dat in november 2011 door de voorlopige chef staf van president Clinton werd voorgelegd en waarin werd uitgegaan van besparingen voor een bedrag van 1.200 miljard dollar en afschaf van belastingaftrek voor een bedrag van 800 miljard dollar.

John Boehner, de 'speaker' van het huis van afgevaardigden (dat in handen van de republikeinen is), stuurde een brief naar het Witte Huis waarin werd gevraagd om op een redelijke manier te onderhandelen over de fiscale klip. Uit die brief bleek echter vooral de woede die het voorstel van de democraten in republikeinse kringen heeft opgewekt. De democraten willen hoofdzakelijk de belastingen verhogen, terwijl de republikeinen vooral inzetten op besparingen in onder andere de sociale zekerheid. Boehner stelt voor om uit te gaan van een plan dat in november 2011 door de voorlopige chef staf van president Clinton werd voorgelegd en waarin werd uitgegaan van besparingen voor een bedrag van 1.200 miljard dollar en afschaf van belastingaftrek voor een bedrag van 800 miljard dollar.