Daarvoor zijn de economische omstandigheden namelijk te zwak. De VS staan volgens Galbraith in het beste geval voor een periode van heel trage economische groei, gekoppeld aan een hoge werkloosheidsgraad.

De Amerikanen gaan zodoende gedurende een lange periode ontevreden blijven. De Republikeinen gaan het precies daarom moeilijk hebben om hun verkiezingsoverwinning te verzilveren.

Wanneer ze zware besparingen willen doorvoeren, gaat dat op zwaar protest van de bevolking stuiten. Galbraith ziet niet goed in waar de Republikeinen ingrijpende besparingen gaan kunnen doorvoeren.

Daarvoor zijn de economische omstandigheden namelijk te zwak. De VS staan volgens Galbraith in het beste geval voor een periode van heel trage economische groei, gekoppeld aan een hoge werkloosheidsgraad. De Amerikanen gaan zodoende gedurende een lange periode ontevreden blijven. De Republikeinen gaan het precies daarom moeilijk hebben om hun verkiezingsoverwinning te verzilveren. Wanneer ze zware besparingen willen doorvoeren, gaat dat op zwaar protest van de bevolking stuiten. Galbraith ziet niet goed in waar de Republikeinen ingrijpende besparingen gaan kunnen doorvoeren.