De operationele winst steeg van EUR 1,1 miljard vorig jaar naar EUR 1,3 miljard dit jaar. Vooral LNG (vloeibaar gas) en raffinage droegen bij aan de verbetering, terwijl de opbrengsten uit oliewinning ongeveer op gelijk niveau bleven op EUR 655 miljoen.

De productie nam wel toe, maar dat effect werd teniet gedaan door lagere olieprijzen.

Door de start van vijf belangrijke projecten sprong de productie met 11,4% omhoog.

Voor het hele jaar wordt een gemiddelde productiegroei van 10% verwacht, mits het Kinteroni-project niet verder wordt vertraagd. Er werden 7 nieuwe, exploiteerbare, bronnen aangeboord.

Als gevolg van hogere marges en volumes en een koude winter in Noord-Amerika, steeg de operationele winst uit LNG naar EUR 311, vergeleken met EUR 158 in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Bij de raffinage nam de operationele winst toe van EUR 81 miljoen vorig jaar tot EUR 173 miljoen in het afgelopen kwartaal.

Deze verbetering is het resultaat van eerdere investeringen in de raffinaderijen in Cartagena en Bilbao.

Door deze investeringen kon per vat een extra marge van USD 1,80 behaald worden. Ondanks deze verbetering bleef de marge in het eerste kwartaal zwak, omdat de gemiddelde olieprijs USD 3,90 per vat was.

Ook Repsol's financiële positie verbeterde. De schuldratio nam af van 21% naar 19%. Dat was deels het gevolg van de verkoop van EUR 1 miljard aan eigen aandelen.

De balans zal later dit jaar nog verder versterken als Repsol de opbrengst van de verkoop van z'n LNG-activiteiten aan Shell ontvangt. ABN Amro is neutraal.

De operationele winst steeg van EUR 1,1 miljard vorig jaar naar EUR 1,3 miljard dit jaar. Vooral LNG (vloeibaar gas) en raffinage droegen bij aan de verbetering, terwijl de opbrengsten uit oliewinning ongeveer op gelijk niveau bleven op EUR 655 miljoen. De productie nam wel toe, maar dat effect werd teniet gedaan door lagere olieprijzen. Door de start van vijf belangrijke projecten sprong de productie met 11,4% omhoog. Voor het hele jaar wordt een gemiddelde productiegroei van 10% verwacht, mits het Kinteroni-project niet verder wordt vertraagd. Er werden 7 nieuwe, exploiteerbare, bronnen aangeboord. Als gevolg van hogere marges en volumes en een koude winter in Noord-Amerika, steeg de operationele winst uit LNG naar EUR 311, vergeleken met EUR 158 in het eerste kwartaal van vorig jaar. Bij de raffinage nam de operationele winst toe van EUR 81 miljoen vorig jaar tot EUR 173 miljoen in het afgelopen kwartaal. Deze verbetering is het resultaat van eerdere investeringen in de raffinaderijen in Cartagena en Bilbao. Door deze investeringen kon per vat een extra marge van USD 1,80 behaald worden. Ondanks deze verbetering bleef de marge in het eerste kwartaal zwak, omdat de gemiddelde olieprijs USD 3,90 per vat was. Ook Repsol's financiële positie verbeterde. De schuldratio nam af van 21% naar 19%. Dat was deels het gevolg van de verkoop van EUR 1 miljard aan eigen aandelen. De balans zal later dit jaar nog verder versterken als Repsol de opbrengst van de verkoop van z'n LNG-activiteiten aan Shell ontvangt. ABN Amro is neutraal.