Toch bleven de risico's enorm, doordat de fors gedaalde rentes in de VS tot een financieringsprobleem leidden bij de verzekeringsproducten die in betere tijden waren verkocht.

Het Amerikaanse levensverzekeringenportfolio wordt nu opgeschoond en Hartford kijkt of het deze activiteiten kan verkopen.

De verkoop van vergelijkbare activiteiten door concurrenten gaat beter dan verwacht en zorgen voor een betere waardering van de activiteiten van Hartford.

Een makkelijke verkoop is nog niet mogelijk, omdat een deel van het onderdeel VA obligaties nog verweven zit in de Amerikaanse levensverzekeringentak.

Op basis van een verbeterde balans verhogen de analisten van ABN Amro hun advies voor het aandeel naar houden. Wel blijft er een risico bestaan dat de gewenste verkoopprijs niet gemakkelijk behaald zal worden.

Toch bleven de risico's enorm, doordat de fors gedaalde rentes in de VS tot een financieringsprobleem leidden bij de verzekeringsproducten die in betere tijden waren verkocht. Het Amerikaanse levensverzekeringenportfolio wordt nu opgeschoond en Hartford kijkt of het deze activiteiten kan verkopen. De verkoop van vergelijkbare activiteiten door concurrenten gaat beter dan verwacht en zorgen voor een betere waardering van de activiteiten van Hartford. Een makkelijke verkoop is nog niet mogelijk, omdat een deel van het onderdeel VA obligaties nog verweven zit in de Amerikaanse levensverzekeringentak. Op basis van een verbeterde balans verhogen de analisten van ABN Amro hun advies voor het aandeel naar houden. Wel blijft er een risico bestaan dat de gewenste verkoopprijs niet gemakkelijk behaald zal worden.