De regering Obama verlengt dan weer de fiscale voordelen die de regering Bush nog heeft goedgekeurd. Daardoor zal het overheidstekort in 2011 wel ongeveer 10% van het BNP bedragen.

Gedurende de eerste helft van 2011 zou de rente onder controle moeten blijven door de kwantitatieve monetaire versoepeling. Maar met een sterkere groei zouden de inflatieverwachtingen snel kunnen toenemen en zo de Fed aanzetten tot een monetaire verstrakking.

In die context, verkiezen de analisten van Dexia inflatiegebonden obligaties (TIPS). Zij raden eveneens strategieën aan die inspelen op een vlakker wordende rentecurve: dergelijke strategieën bieden momenteel een interessant risicorendement profiel.

De regering Obama verlengt dan weer de fiscale voordelen die de regering Bush nog heeft goedgekeurd. Daardoor zal het overheidstekort in 2011 wel ongeveer 10% van het BNP bedragen. Gedurende de eerste helft van 2011 zou de rente onder controle moeten blijven door de kwantitatieve monetaire versoepeling. Maar met een sterkere groei zouden de inflatieverwachtingen snel kunnen toenemen en zo de Fed aanzetten tot een monetaire verstrakking. In die context, verkiezen de analisten van Dexia inflatiegebonden obligaties (TIPS). Zij raden eveneens strategieën aan die inspelen op een vlakker wordende rentecurve: dergelijke strategieën bieden momenteel een interessant risicorendement profiel.