Drie percentages zijn belangrijk om rekening mee te houden: 12,40%, 9,80% en 7,80%. Het betreft het rendement op de 10-jarige staatsleningen in respectievelijk Griekenland, Ierland en Portugal.

De rentevoeten die Griekenland, Ierland en Portugal op hun obligaties moeten betalen zijn onhoudbaar, zeker wanneer rekening wordt gehouden met het feit dat Duitsland maar 3,24% betaalt.

Die hoge rendementen drukken uit dat de beleggers niet geloven in de manier waarop Europa de begrotingsproblemen aanpakt. De kansen dat deze drie landen een herschikking van de schulden zullen moeten doorvoeren, worden met andere woorden vrij hoog ingeschat.

Drie percentages zijn belangrijk om rekening mee te houden: 12,40%, 9,80% en 7,80%. Het betreft het rendement op de 10-jarige staatsleningen in respectievelijk Griekenland, Ierland en Portugal. De rentevoeten die Griekenland, Ierland en Portugal op hun obligaties moeten betalen zijn onhoudbaar, zeker wanneer rekening wordt gehouden met het feit dat Duitsland maar 3,24% betaalt. Die hoge rendementen drukken uit dat de beleggers niet geloven in de manier waarop Europa de begrotingsproblemen aanpakt. De kansen dat deze drie landen een herschikking van de schulden zullen moeten doorvoeren, worden met andere woorden vrij hoog ingeschat.