In reactie op de renteverlaging ging de Australische dollar onderuit, maar toch zou deze munt het wel eens beter dan verwacht kunnen blijven doen. Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac Bank, gelooft niet in een forse koersval voor de Aussie.

QE3 en Europese schuldencrisis

Met name ten opzichte van de Amerikaanse naamgenoot en tegenover de euro zou de Aussie volgens Callow relatief goed stand moeten kunnen houden. De Amerikaanse dollar zal namelijk geen vuist kunnen maken, de waarde er van wordt ondermijnd door QE3.

Daarnaast gelooft Callow dat de Europese schuldencrisis op de koers van de euro zal blijven wegen, zodat die evenmin weinig potten zal kunnen breken tegenover de Aussie. Vooral de grote vraag naar Australische staatsobligaties zal de koers van de nationale munt blijven ondersteunen.

In reactie op de renteverlaging ging de Australische dollar onderuit, maar toch zou deze munt het wel eens beter dan verwacht kunnen blijven doen. Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac Bank, gelooft niet in een forse koersval voor de Aussie. QE3 en Europese schuldencrisis Met name ten opzichte van de Amerikaanse naamgenoot en tegenover de euro zou de Aussie volgens Callow relatief goed stand moeten kunnen houden. De Amerikaanse dollar zal namelijk geen vuist kunnen maken, de waarde er van wordt ondermijnd door QE3. Daarnaast gelooft Callow dat de Europese schuldencrisis op de koers van de euro zal blijven wegen, zodat die evenmin weinig potten zal kunnen breken tegenover de Aussie. Vooral de grote vraag naar Australische staatsobligaties zal de koers van de nationale munt blijven ondersteunen.