De meeste economen verwachten een verdere daling van de rente maar volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management moet nog afgewacht worden of een dergelijke ingreep iets fundamenteels zal wijzigen aan zowel de inflatie outlook als de koers van de euro.

Maar mogelijk wordt het volgens Juvyns een eerste stap in de richting van meer ingrijpende maatregelen zoals bijvoorbeeld de invoering van de inkoop van obligaties of 'quantitative easing'. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat dergelijke maatregel nu al op tafel ligt.

De meeste economen verwachten een verdere daling van de rente maar volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management moet nog afgewacht worden of een dergelijke ingreep iets fundamenteels zal wijzigen aan zowel de inflatie outlook als de koers van de euro. Maar mogelijk wordt het volgens Juvyns een eerste stap in de richting van meer ingrijpende maatregelen zoals bijvoorbeeld de invoering van de inkoop van obligaties of 'quantitative easing'. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat dergelijke maatregel nu al op tafel ligt.