Daarmee werden de speculanten gedeeltelijk zonder brandstof gezet. Ook heel wat analisten die bullish waren op zilver werden door de forse correctie op het verkeerde been gezet.

De zilverprijs was sinds augustus van vorig jaar met 150% gestegen, zodat een correctie niet onlogisch was geworden. Veel beleggers van het "poor man's gold" hadden ook last gekregen van hoogtevrees als gevolg van de renteverhoging in India. Verwacht wordt dat ook China en andere Aziatische landen de rente weldra eveneens opnieuw gaan verhogen.

Daarmee werden de speculanten gedeeltelijk zonder brandstof gezet. Ook heel wat analisten die bullish waren op zilver werden door de forse correctie op het verkeerde been gezet. De zilverprijs was sinds augustus van vorig jaar met 150% gestegen, zodat een correctie niet onlogisch was geworden. Veel beleggers van het "poor man's gold" hadden ook last gekregen van hoogtevrees als gevolg van de renteverhoging in India. Verwacht wordt dat ook China en andere Aziatische landen de rente weldra eveneens opnieuw gaan verhogen.