De hogere rentevergoeding maakt een belegging in yuan aantrekkelijker, zeker wanneer rekening wordt gehouden met het feit dat de Chinese basisrente zich al boven die in de geïndustrialiseerde landen bevindt.

De financiële markten rekenen er bovendien op dat de yuan verder gaat stijgen en die verwachting kan in combinatie met een aantrekkelijke rentevergoeding nog meer geld richting China sturen.

Zo ontstaat een vicieuze cirkel: de beleggers kopen yuans omdat de koers kan gaan stijgen, waardoor de koers nog verder stijgt. De renteverhoging kan de Chinese munt uiteindelijk doen ontploffen, waardoor de economische groei uiteindelijk gaat vertragen.

Het zal de overheid heel veel moeite kosten om de stijging van de yuan af te remmen, zeker nadat de Amerikaanse centrale bank woensdag een verdere verruiming van haar monetaire politiek aankondigde.

De hogere rentevergoeding maakt een belegging in yuan aantrekkelijker, zeker wanneer rekening wordt gehouden met het feit dat de Chinese basisrente zich al boven die in de geïndustrialiseerde landen bevindt. De financiële markten rekenen er bovendien op dat de yuan verder gaat stijgen en die verwachting kan in combinatie met een aantrekkelijke rentevergoeding nog meer geld richting China sturen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel: de beleggers kopen yuans omdat de koers kan gaan stijgen, waardoor de koers nog verder stijgt. De renteverhoging kan de Chinese munt uiteindelijk doen ontploffen, waardoor de economische groei uiteindelijk gaat vertragen. Het zal de overheid heel veel moeite kosten om de stijging van de yuan af te remmen, zeker nadat de Amerikaanse centrale bank woensdag een verdere verruiming van haar monetaire politiek aankondigde.