In ruil voor het afbouwen van de steunmaatregelen werd de drempel voor een renteverhoging duidelijk onder 6,50% vastgelegd en kregen de financiële markten te verstaan dat de rente langer dan verwacht laag zal blijven. Hiermee wordt natuurlijk gerefereerd naar de rente op de FED funds, de lange termijn rente wordt door de obligatiemarkten bepaald.

Jon Hilsenrath van de Wall Street Journal schreef in een eerste commentaar dat de financiële markten zich niet mogen vergissen. Taperen heeft niets te maken met het optrekken van de rente, dat dreigt een operatie van lange adem te worden. De FED zal in ieder geval niet over één nacht ijs gaan alvorens ze de rente optrekt.

In ruil voor het afbouwen van de steunmaatregelen werd de drempel voor een renteverhoging duidelijk onder 6,50% vastgelegd en kregen de financiële markten te verstaan dat de rente langer dan verwacht laag zal blijven. Hiermee wordt natuurlijk gerefereerd naar de rente op de FED funds, de lange termijn rente wordt door de obligatiemarkten bepaald. Jon Hilsenrath van de Wall Street Journal schreef in een eerste commentaar dat de financiële markten zich niet mogen vergissen. Taperen heeft niets te maken met het optrekken van de rente, dat dreigt een operatie van lange adem te worden. De FED zal in ieder geval niet over één nacht ijs gaan alvorens ze de rente optrekt.