De werkloosheidcijfers uit de Verenigde Staten duiden daarop. Want de voorzitter van de centrale bank Ben Bernanke heeft al eerder gesteld dat de rente laag blijft zolang er niet genoeg Amerikanen aan het werk zijn. En daar duidden de cijfers afgelopen vrijdag niet op.

Het percentage werklozen is weliswaar gedaald van 7,7% naar 7,6% maar dat kwam doordat het aantal Amerikanen op zoek naar een baan op het laagste niveau sinds 1979 ligt.

Het gegeven dat een groot aantal potentiële werknemers het opgeven om nog naar een baan te zoeken zal binnen de centrale bank (FED) ook zorgen baren.

Pas als er een gezonde verhouding bestaat zal men kunnen verwachten dat de FED een wat strenger monetair beleid gaat voeren.

De werkloosheidcijfers uit de Verenigde Staten duiden daarop. Want de voorzitter van de centrale bank Ben Bernanke heeft al eerder gesteld dat de rente laag blijft zolang er niet genoeg Amerikanen aan het werk zijn. En daar duidden de cijfers afgelopen vrijdag niet op. Het percentage werklozen is weliswaar gedaald van 7,7% naar 7,6% maar dat kwam doordat het aantal Amerikanen op zoek naar een baan op het laagste niveau sinds 1979 ligt. Het gegeven dat een groot aantal potentiële werknemers het opgeven om nog naar een baan te zoeken zal binnen de centrale bank (FED) ook zorgen baren. Pas als er een gezonde verhouding bestaat zal men kunnen verwachten dat de FED een wat strenger monetair beleid gaat voeren.