De grote vrees van de analisten is namelijk dat vroeg of laat we een plotse stijging van de rente op de Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar kunnen te zien krijgen. Dat zou bijvoorbeeld gebeuren wanneer de vraag naar die obligaties opdroogt.

De Amerikaanse overheid zal dan hogere rendementen moeten bieden om zijn obligaties nog geplaatst te krijgen. De gevolgen kunnen catastrofaal zijn. Een rentestijging zou alle mogelijke zeepbellen doen imploderen en de economie in een diep gat duwen.

De grote vrees van de analisten is namelijk dat vroeg of laat we een plotse stijging van de rente op de Amerikaanse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar kunnen te zien krijgen. Dat zou bijvoorbeeld gebeuren wanneer de vraag naar die obligaties opdroogt. De Amerikaanse overheid zal dan hogere rendementen moeten bieden om zijn obligaties nog geplaatst te krijgen. De gevolgen kunnen catastrofaal zijn. Een rentestijging zou alle mogelijke zeepbellen doen imploderen en de economie in een diep gat duwen.