Courvalin staaft zijn visie met de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten na jaren op een bodemniveau te hebben gezeten eindelijk weer zal aantrekken. De aanjager voor de stijging van de rente zal een verbetering van de economie zijn, met name in de tweede helft van het jaar.

Courvalin kijkt echter verder dan de goudprijs alleen. Na decennia van prijsstijgingen verwacht hij een normalisatie op de grondstoffenmarkten. In de afgelopen 10 jaar is daar massaal in geïnvesteerd en die investeringen gaan zich nu vertalen in een hogere productie, met prijsdruk tot gevolg.

Courvalin staaft zijn visie met de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten na jaren op een bodemniveau te hebben gezeten eindelijk weer zal aantrekken. De aanjager voor de stijging van de rente zal een verbetering van de economie zijn, met name in de tweede helft van het jaar. Courvalin kijkt echter verder dan de goudprijs alleen. Na decennia van prijsstijgingen verwacht hij een normalisatie op de grondstoffenmarkten. In de afgelopen 10 jaar is daar massaal in geïnvesteerd en die investeringen gaan zich nu vertalen in een hogere productie, met prijsdruk tot gevolg.