Op basis van de economische groei is een verstrakking van de monetaire politiek volgens Plosser perfect te verantwoorden. Plosser geeft wel toe dat de werkloosheid voorlopig te hoog blijft.

Het Federal Open Market Committee liet bij haar december-meeting weten nog steeds te willen doorgaan met het inkopen van obligaties, maatregel bedoeld om de economie te ondersteunen.

Plosser houdt rekening met een versnelling van de economische groei, waardoor de situatie op de arbeidsmarkt eveneens zou verbeteren. Op dat moment zou de tijd rijp zijn om de rente te verhogen, aldus nog Plosser.

Op basis van de economische groei is een verstrakking van de monetaire politiek volgens Plosser perfect te verantwoorden. Plosser geeft wel toe dat de werkloosheid voorlopig te hoog blijft. Het Federal Open Market Committee liet bij haar december-meeting weten nog steeds te willen doorgaan met het inkopen van obligaties, maatregel bedoeld om de economie te ondersteunen. Plosser houdt rekening met een versnelling van de economische groei, waardoor de situatie op de arbeidsmarkt eveneens zou verbeteren. Op dat moment zou de tijd rijp zijn om de rente te verhogen, aldus nog Plosser.