De meevallende werkloosheidscijfers voor de maand november gaven de rente opnieuw vleugels. Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management gelooft dat de Amerikaanse centrale bank de evolutie van de lange rente nauwlettend in de gaten zal houden.

Een doorbraak boven 4% lijkt onwaarschijnlijk, de FED zou in dat geval meteen maatregelen nemen om de rente in een brede trading range te duwen. Veel economen hebben vergeten op te merken dat de FED op de staatsobligaties in portefeuille dit jaar een winst van ongeveer 80 miljard dollar zal realiseren.

De meevallende werkloosheidscijfers voor de maand november gaven de rente opnieuw vleugels. Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management gelooft dat de Amerikaanse centrale bank de evolutie van de lange rente nauwlettend in de gaten zal houden. Een doorbraak boven 4% lijkt onwaarschijnlijk, de FED zou in dat geval meteen maatregelen nemen om de rente in een brede trading range te duwen. Veel economen hebben vergeten op te merken dat de FED op de staatsobligaties in portefeuille dit jaar een winst van ongeveer 80 miljard dollar zal realiseren.