Soichiro Mori, manager bij margin-trading company FXOnline Japan Co in Tokio, is van mening dat de rentevoeten in de Verenigde Staten voorlopig niet gaan dalen. Daardoor kan de dollar sterk blijven en wordt het goud minder interessant.

Vanmorgen werd er in Seoul gehandeld aan 1380 dollar voor een troy ounce goud, of 82 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. In New York werd het goud 1,10% goedkoper.

Ben Westmore, analist bij National Australia Bank Ltd., verwacht niet dat de goudprijs in de komende dagen opnieuw zal gaan stijgen. Na een consolidatiefase kan de hausse opnieuw worden hervat.

Soichiro Mori, manager bij margin-trading company FXOnline Japan Co in Tokio, is van mening dat de rentevoeten in de Verenigde Staten voorlopig niet gaan dalen. Daardoor kan de dollar sterk blijven en wordt het goud minder interessant. Vanmorgen werd er in Seoul gehandeld aan 1380 dollar voor een troy ounce goud, of 82 dollarcent minder dan het slotniveau van gisterenavond in New York. In New York werd het goud 1,10% goedkoper. Ben Westmore, analist bij National Australia Bank Ltd., verwacht niet dat de goudprijs in de komende dagen opnieuw zal gaan stijgen. Na een consolidatiefase kan de hausse opnieuw worden hervat.