De rentestijging betekent echter geenszins dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is, zo meent Peter Schiff. De fondsbeheerder van Euro Pacific Capital is allesbehalve optimistisch.

Schiff, die in 2006 de zeepbel op de huizenmarkt en de daaropvolgende subprime mortgage crisis voorspelde, is van mening dat de Amerikaanse overheid een totaal verkeerde politiek voert.

Hij denkt dat de rentestijging te wijten is aan het feit dat de financiële markten beginnen te beseffen dat de Verenigde Staten aan het verzuipen zijn onder een schuldenberg. Ze hebben inmiddels ook ingezien dat de FED zonder munitie aan het raken is.

De rentestijging betekent echter geenszins dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is, zo meent Peter Schiff. De fondsbeheerder van Euro Pacific Capital is allesbehalve optimistisch. Schiff, die in 2006 de zeepbel op de huizenmarkt en de daaropvolgende subprime mortgage crisis voorspelde, is van mening dat de Amerikaanse overheid een totaal verkeerde politiek voert. Hij denkt dat de rentestijging te wijten is aan het feit dat de financiële markten beginnen te beseffen dat de Verenigde Staten aan het verzuipen zijn onder een schuldenberg. Ze hebben inmiddels ook ingezien dat de FED zonder munitie aan het raken is.