Toch zou het wat te gemakkelijk zijn om een beschuldigende vinger uit te steken naar de politieke crisis.

Ook de spread tussen Duitse en Franse staatsobligaties steeg, namelijk met 5 basispunten tot 155 basispunten. Anderzijds steeg de spread tussen Duitse en Spaanse staatsobligaties met 26 basispunten tot 468 basispunten.

Moody's schreef in haar Weekly Credit Outlook dat de gestegen rentekosten de reductie van het deficiet op de Franse begroting tot een nog grotere opgave gaat maken.

In alle de drie gevallen zal ook meegespeeld hebben dat de Japanse fondsbeheerder Kokusai Asset Management de posities in deze obligaties afbouwde.

Toch zou het wat te gemakkelijk zijn om een beschuldigende vinger uit te steken naar de politieke crisis. Ook de spread tussen Duitse en Franse staatsobligaties steeg, namelijk met 5 basispunten tot 155 basispunten. Anderzijds steeg de spread tussen Duitse en Spaanse staatsobligaties met 26 basispunten tot 468 basispunten. Moody's schreef in haar Weekly Credit Outlook dat de gestegen rentekosten de reductie van het deficiet op de Franse begroting tot een nog grotere opgave gaat maken. In alle de drie gevallen zal ook meegespeeld hebben dat de Japanse fondsbeheerder Kokusai Asset Management de posities in deze obligaties afbouwde.