Daardoor is de spread, het verschil in rendement tussen staat- en bedrijfsobligaties opnieuw opgelopen. De stijging heeft andere te maken met het feit dat de banken miljarden moeten gaan oplopen.

Barclays Plc, Lloyds Banking Group Plc en meer dan 10 andere banken komen met emissies van obligaties om de terugbetaling van hun schulden te financieren. In totaal zou het gaan om een bedrag van meer dan 2000 miljard dollar.

Volgens de Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market Corporate Index is de spread op 15 januari voor het eerst sinds 27 november opnieuw gestegen. Alleen al deze maand hebben de banken voor meer dan 100 miljard dollar aan obligaties geplaatst.

De stijging van de spread geeft aan dat er een overaanbod aan bedrijfsobligaties op de markt, waardoor de rendementen kunnen gaan stijgen en de koersen dalen. Er wordt dan ook uitgekeken naar alternatieven, zoals bijvoorbeeld converteerbare obligaties.

Daardoor is de spread, het verschil in rendement tussen staat- en bedrijfsobligaties opnieuw opgelopen. De stijging heeft andere te maken met het feit dat de banken miljarden moeten gaan oplopen. Barclays Plc, Lloyds Banking Group Plc en meer dan 10 andere banken komen met emissies van obligaties om de terugbetaling van hun schulden te financieren. In totaal zou het gaan om een bedrag van meer dan 2000 miljard dollar. Volgens de Bank of America Merrill Lynch Global Broad Market Corporate Index is de spread op 15 januari voor het eerst sinds 27 november opnieuw gestegen. Alleen al deze maand hebben de banken voor meer dan 100 miljard dollar aan obligaties geplaatst. De stijging van de spread geeft aan dat er een overaanbod aan bedrijfsobligaties op de markt, waardoor de rendementen kunnen gaan stijgen en de koersen dalen. Er wordt dan ook uitgekeken naar alternatieven, zoals bijvoorbeeld converteerbare obligaties.