Dit terwijl het langere einde van de curve met name in de VS al behoorlijk omhoog is gekomen.

NIBC verwacht vooralsnog echter beperkte reële economische groei in de VS (1.5% - 2.0%) en een nog beperktere groei in de eurozone dit en volgend jaar. Dit betekent dat centrale banken weinig redenen zullen hebben om beleidsrentes op korte termijn al te verhogen.

Evenwel, zelfs de beperkte economische groeiverwachtingen van NIBC suggereren dat er opwaartse risico's voor het langere eind van de rentecurve blijven, in het bijzonder in de eurozone voor Duitsland en andere 'safe haven' landen waar de recent verbeterde groeiverwachtingen de markten zullen blijven bezighouden.

Dit terwijl het langere einde van de curve met name in de VS al behoorlijk omhoog is gekomen. NIBC verwacht vooralsnog echter beperkte reële economische groei in de VS (1.5% - 2.0%) en een nog beperktere groei in de eurozone dit en volgend jaar. Dit betekent dat centrale banken weinig redenen zullen hebben om beleidsrentes op korte termijn al te verhogen. Evenwel, zelfs de beperkte economische groeiverwachtingen van NIBC suggereren dat er opwaartse risico's voor het langere eind van de rentecurve blijven, in het bijzonder in de eurozone voor Duitsland en andere 'safe haven' landen waar de recent verbeterde groeiverwachtingen de markten zullen blijven bezighouden.