Bovendien bieden zij geen rendement noch bescherming. Staatspapier uit de perifere landen die met een liquiditeitscrisis kampen, zoals Spanje en Italië, is aantrekkelijk voor zover men volgens Edmond de Rothschild Asset Management het 'mark-to-market'-risico kan dragen.

Voor langetermijnbeleggers die zich minder zorgen moeten maken over de nog altijd hoge volatiliteit en een geringe liquiditeit op de korte termijn, lijkt de rente op hoogrenderende bedrijfsobligaties het wanbetalingsrisico ruimschoots te vergoeden omdat de bedrijven nu veel gezonder zijn dan tijdens de crisis van 2008.

De obligaties uit de opkomende landen kregen het ook onterecht hard te verduren in het licht van hun fundamentele factoren en bieden een aantrekkelijk rendement.

Bovendien bieden zij geen rendement noch bescherming. Staatspapier uit de perifere landen die met een liquiditeitscrisis kampen, zoals Spanje en Italië, is aantrekkelijk voor zover men volgens Edmond de Rothschild Asset Management het 'mark-to-market'-risico kan dragen. Voor langetermijnbeleggers die zich minder zorgen moeten maken over de nog altijd hoge volatiliteit en een geringe liquiditeit op de korte termijn, lijkt de rente op hoogrenderende bedrijfsobligaties het wanbetalingsrisico ruimschoots te vergoeden omdat de bedrijven nu veel gezonder zijn dan tijdens de crisis van 2008. De obligaties uit de opkomende landen kregen het ook onterecht hard te verduren in het licht van hun fundamentele factoren en bieden een aantrekkelijk rendement.