Maar uit een studie gedaan binnen de FED zelf blijkt dat de impact van de tapering-boodschap niet mag worden overschat. San Francisco Fed senior economist Vasco Curdia en New York Fed senior economist Andrea Ferrero geloven dat hints over de rentepolitiek belangrijker zijn dan die over de taperin-boodschap.

De beleggers zouden met name graag willen weten wanneer de rentetarieven op korte termijn in de Verenigde Staten opnieuw de hoogte ingaan. Voorlopig is daar nog geen sprake van, maar het spreekt vanzelf dat de FED de evolutie van de obligatierente goed in de gaten houdt.

Maar uit een studie gedaan binnen de FED zelf blijkt dat de impact van de tapering-boodschap niet mag worden overschat. San Francisco Fed senior economist Vasco Curdia en New York Fed senior economist Andrea Ferrero geloven dat hints over de rentepolitiek belangrijker zijn dan die over de taperin-boodschap. De beleggers zouden met name graag willen weten wanneer de rentetarieven op korte termijn in de Verenigde Staten opnieuw de hoogte ingaan. Voorlopig is daar nog geen sprake van, maar het spreekt vanzelf dat de FED de evolutie van de obligatierente goed in de gaten houdt.