Moody's heeft de kredietbeoordeling van Spanje "under review" gezet voor een mogelijke verlaging als gevolg van de schulden en de financieringsbehoefte.

Ondanks alle acties van de centrale banken is de rente opgelopen volgens Theodoor Gilissen Bankiers door én het economische herstel én oplopende begrotingstekorten.

Dat wil niet zeggen dat de acties van de centrale banken geen effect hebben gehad. Met name de vlucht naar risicovollere beleggingen en de opgelopen koersen zorgen volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor een welvaartseffect.

Moody's heeft de kredietbeoordeling van Spanje "under review" gezet voor een mogelijke verlaging als gevolg van de schulden en de financieringsbehoefte. Ondanks alle acties van de centrale banken is de rente opgelopen volgens Theodoor Gilissen Bankiers door én het economische herstel én oplopende begrotingstekorten. Dat wil niet zeggen dat de acties van de centrale banken geen effect hebben gehad. Met name de vlucht naar risicovollere beleggingen en de opgelopen koersen zorgen volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor een welvaartseffect.