Sinds de 3-jaars lening van de ECB begin december zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de rentecurves van veel financiële instellingen flink versteild door de grote vraag naar kortlopende leningen en veel kleinere kans op een liquiditeitsproblemen bij banken.

De iTraxx index voor senior financiële instellingen is in januari met 58 bps gedaald naar 220 bps; de grootste maandelijkse daling sinds de start van de index in 2004.

De aanhoudende rally kan mede komen door de hoge verwachtingen van de volgende langjarige leenoperatie van de ECB.

Op 29 februari kunnen banken weer onbeperkt inschrijven op een 3-jaars lening.

Sinds de 3-jaars lening van de ECB begin december zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de rentecurves van veel financiële instellingen flink versteild door de grote vraag naar kortlopende leningen en veel kleinere kans op een liquiditeitsproblemen bij banken. De iTraxx index voor senior financiële instellingen is in januari met 58 bps gedaald naar 220 bps; de grootste maandelijkse daling sinds de start van de index in 2004. De aanhoudende rally kan mede komen door de hoge verwachtingen van de volgende langjarige leenoperatie van de ECB. Op 29 februari kunnen banken weer onbeperkt inschrijven op een 3-jaars lening.