Historisch gezien is dit scenario gunstiger voor "value" aandelen dan "groei" aandelen.

In aanvulling op het fundamentele moeten we ook rekening houden met twee belangrijke elementen op technisch vlak: ten eerste heeft de Nasdaq Biotechnology Index (de leidende sector tijdens de stijging van de Nasdaq-index) zijn 50-daagsgemiddelde neerwaarts doorbroken op grote volumes.

Ten tweede heeft de index ook neerwaarts de horizontale steun van zijn technisch "kop en schouder" patroon neerwaarts doorbroken (trendommekeerpatroon).

De sectorrotatie die aan de gang is in de Verenigde Staten is gezond omdat dure aandelen terug naar een redelijker niveau keren.

Het valt in de komende dagen nog te bezien of die rotatie geen negatieve invloed op de trend van de algemene beursindices zal hebben.

Historisch gezien is dit scenario gunstiger voor "value" aandelen dan "groei" aandelen. In aanvulling op het fundamentele moeten we ook rekening houden met twee belangrijke elementen op technisch vlak: ten eerste heeft de Nasdaq Biotechnology Index (de leidende sector tijdens de stijging van de Nasdaq-index) zijn 50-daagsgemiddelde neerwaarts doorbroken op grote volumes. Ten tweede heeft de index ook neerwaarts de horizontale steun van zijn technisch "kop en schouder" patroon neerwaarts doorbroken (trendommekeerpatroon). De sectorrotatie die aan de gang is in de Verenigde Staten is gezond omdat dure aandelen terug naar een redelijker niveau keren. Het valt in de komende dagen nog te bezien of die rotatie geen negatieve invloed op de trend van de algemene beursindices zal hebben.