Het aantrekken van de Amerikaanse economie kan de inflatie een duwtje in de rug geven, als gevolg waarvan de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie zou kunnen stijgen tot boven 4%. De FED zou anderzijds haar basisrente op nul houden gedurende het huidige kalenderjaar.

De stijging van de lange rente zou een negatief effect hebben op de huizenmarkt, maar anderzijds een positief effect op de dollarkoers. Wanneer het scenario van een basisrente van 4% zich inderdaad voltrekt, kan de euro terugvallen tot een niveau van 1,25 dollar.

Het aantrekken van de Amerikaanse economie kan de inflatie een duwtje in de rug geven, als gevolg waarvan de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie zou kunnen stijgen tot boven 4%. De FED zou anderzijds haar basisrente op nul houden gedurende het huidige kalenderjaar. De stijging van de lange rente zou een negatief effect hebben op de huizenmarkt, maar anderzijds een positief effect op de dollarkoers. Wanneer het scenario van een basisrente van 4% zich inderdaad voltrekt, kan de euro terugvallen tot een niveau van 1,25 dollar.