Binnen de FED heeft nu ook gouverneur Bill Dudley gewaarschuwd dat voorlopig niet gerekend moet worden op een forse stijging van de rente. De rente op langere termijn zal waarschijnlijk lager blijven dan de historische norm om de eenvoudige reden dat het evenwichtspunt voor de rente lager is komen te liggen.

Dat betekent dat wanneer de FED de rente zal beginnen op te trekken het plafond lager zal komen te liggen dan bij vorige rentecycli het geval was. Spaarders en investeerders zullen dus inderdaad moeten leren leven met het gegeven dat de rente nog lang laag kan blijven.

Binnen de FED heeft nu ook gouverneur Bill Dudley gewaarschuwd dat voorlopig niet gerekend moet worden op een forse stijging van de rente. De rente op langere termijn zal waarschijnlijk lager blijven dan de historische norm om de eenvoudige reden dat het evenwichtspunt voor de rente lager is komen te liggen. Dat betekent dat wanneer de FED de rente zal beginnen op te trekken het plafond lager zal komen te liggen dan bij vorige rentecycli het geval was. Spaarders en investeerders zullen dus inderdaad moeten leren leven met het gegeven dat de rente nog lang laag kan blijven.