Andrew Balls van Pimco (de afkorting van Pacific Investment Management) is van mening dat de centrale bankiers niet over één nachtje ijs zullen gaan wanneer het op een rentedaling aankomt.
Balls verwacht voor de komende twee tot drie jaar een zwakke economische groei, iets wat op de eerste plaats voor de geïndustrialiseerde landen geldt. In de groeilanden zal het tempo duidelijk hoger liggen.

15 van de 16 van de primary dealers die met de Fed handelen, verwachten dat de Amerikaanse centrale bank haar objectief voor overnight loans tussen de banken onderling dit jaar gaat verhogen.

De Amerikaanse economie herstelt simpelweg niet snel genoeg om een stijging van de rentevoeten te rechtvaardigen. De meeste analisten denken ook niet dat de FED dit jaar haar basisrente gaat verhogen. Het zou wel eens kunnen we voor langere tijd een periode van lage basisrentevoeten beleven.

Andrew Balls van Pimco (de afkorting van Pacific Investment Management) is van mening dat de centrale bankiers niet over één nachtje ijs zullen gaan wanneer het op een rentedaling aankomt. Balls verwacht voor de komende twee tot drie jaar een zwakke economische groei, iets wat op de eerste plaats voor de geïndustrialiseerde landen geldt. In de groeilanden zal het tempo duidelijk hoger liggen. 15 van de 16 van de primary dealers die met de Fed handelen, verwachten dat de Amerikaanse centrale bank haar objectief voor overnight loans tussen de banken onderling dit jaar gaat verhogen. De Amerikaanse economie herstelt simpelweg niet snel genoeg om een stijging van de rentevoeten te rechtvaardigen. De meeste analisten denken ook niet dat de FED dit jaar haar basisrente gaat verhogen. Het zou wel eens kunnen we voor langere tijd een periode van lage basisrentevoeten beleven.