Ook Zuid-Europese overheden kunnen een rentestijging niet gebruiken. Critici van lage rentestanden vinden dat door de

kunstmatig lage rente overheden niet voldoende worden gedwongen snel te saneren. Als je tegen bijna nul leent ga je eerder achterover leunen, omdat de problemen naar de toekomst worden verschoven.

Gek genoeg is het feit dat de economische cijfers niet al te denderend zijn eigenlijk goed nieuws voor de aandelenkoersen.

Want hierdoor heeft de ECB weer een extra reden om de rente laag te houden en daardoor stroomt het geld naar aandelen. En nu maar hopen dat de economie snel aantrekt.

Ook Zuid-Europese overheden kunnen een rentestijging niet gebruiken. Critici van lage rentestanden vinden dat door de kunstmatig lage rente overheden niet voldoende worden gedwongen snel te saneren. Als je tegen bijna nul leent ga je eerder achterover leunen, omdat de problemen naar de toekomst worden verschoven. Gek genoeg is het feit dat de economische cijfers niet al te denderend zijn eigenlijk goed nieuws voor de aandelenkoersen. Want hierdoor heeft de ECB weer een extra reden om de rente laag te houden en daardoor stroomt het geld naar aandelen. En nu maar hopen dat de economie snel aantrekt.