De rente op Portugees overheidspapier met een looptijd van zes maanden beroeg 3,686%, tegenover 2,045% tijdens een gelijkaardige veiling in september. Een jaar geleden werd nog maar 0,592% betaald.

Portugal haalde met de emissie 500 miljoen euro op, maar zal dit jaar in totaal 20 miljard euro moeten ophalen. De vraag is of dat gaat lukken, mogelijk zal het land beroep moeten doen op het Europees Stabiliteitsfonds.

Het land heeft al besparingsmaatregelen en belastingverhogingen aangekondigd om het deficiet op de begroting terug te dringen, maar het valt nog af te wachten of dat gaat volstaan om de financiële markten te overtuigen.

De rente op Portugees overheidspapier met een looptijd van zes maanden beroeg 3,686%, tegenover 2,045% tijdens een gelijkaardige veiling in september. Een jaar geleden werd nog maar 0,592% betaald. Portugal haalde met de emissie 500 miljoen euro op, maar zal dit jaar in totaal 20 miljard euro moeten ophalen. De vraag is of dat gaat lukken, mogelijk zal het land beroep moeten doen op het Europees Stabiliteitsfonds. Het land heeft al besparingsmaatregelen en belastingverhogingen aangekondigd om het deficiet op de begroting terug te dringen, maar het valt nog af te wachten of dat gaat volstaan om de financiële markten te overtuigen.