Een stand alone in rustiger vaarwater is vermoedelijk op lange termijn meer waardescheppend voor de aandeelhouders. Uiteraard moet er nog een onrustige periode overleeft worden.

Als we dan de CDS spreads bekijken, dan heeft de Belgische en Vlaamse overheid wel nog wat andere katten te geselend. Dit kan de oproep van Premier Van Rompuy van gisteren verklaren.

Het trachten te beïnvloeden van de stem van de aandeelhouder door politici te laten beweren dat dit de beste optie is voor hun waarde zou wel eens een tegenovergesteld effect kunnen hebben.

Voeg daaraan toe dat de door BNP Paribas beloofde Belgische Captain of Industry aan het hoofd van Fortis moeilijker te vinden is dan verwacht en de spanning wordt zodoende alleen maar verhoogd.

Wat momenteel wel interessant is, is dat de rentes op de obligaties van Fortis Bank België lager liggen dan die van Fortis Bank Nederland. De markt schat het risico van België met andere woorden lager in dan de Nederlandse twijg van de gevelde Fortis boom.

Een stand alone in rustiger vaarwater is vermoedelijk op lange termijn meer waardescheppend voor de aandeelhouders. Uiteraard moet er nog een onrustige periode overleeft worden. Als we dan de CDS spreads bekijken, dan heeft de Belgische en Vlaamse overheid wel nog wat andere katten te geselend. Dit kan de oproep van Premier Van Rompuy van gisteren verklaren. Het trachten te beïnvloeden van de stem van de aandeelhouder door politici te laten beweren dat dit de beste optie is voor hun waarde zou wel eens een tegenovergesteld effect kunnen hebben. Voeg daaraan toe dat de door BNP Paribas beloofde Belgische Captain of Industry aan het hoofd van Fortis moeilijker te vinden is dan verwacht en de spanning wordt zodoende alleen maar verhoogd. Wat momenteel wel interessant is, is dat de rentes op de obligaties van Fortis Bank België lager liggen dan die van Fortis Bank Nederland. De markt schat het risico van België met andere woorden lager in dan de Nederlandse twijg van de gevelde Fortis boom.