Eén en ander staat te lezen in de History of Interest Rates, een boek geschreven door Sidney Homer. Homer merkt op obligaties van landen die als veilig worden ingeschat zo goed als niets meer opleveren. Ook spaarrekeningen brengen nauwelijks nog een stuiver op.

Aandelen goedkoop

Daarnaast zijn ook aandelen op basis van historische standaards zoals de Shiller price/earnings ratio erg goedkoop. Ook de meeste emerging markets zijn erg goedkoop geworden. Ook aandelen bieden dus geen bescherming meer in onzeker tijden. De vraag is wat wel nog bescherming biedt.

Peter Tasker, in Tokio analist voor Arcus Research, is van mening dat niets nog echt veiligheid biedt. Het goud was één van de laatste veilige vluchthavens, maar ook de edelmetalen hebben enkele maanden geleden de handdoek in de ring moeten gooien. Tasker stelt dus vast dat we zijn achtergebleven in een wereld waarin vluchten niet meer kan.

Eén en ander staat te lezen in de History of Interest Rates, een boek geschreven door Sidney Homer. Homer merkt op obligaties van landen die als veilig worden ingeschat zo goed als niets meer opleveren. Ook spaarrekeningen brengen nauwelijks nog een stuiver op. Aandelen goedkoopDaarnaast zijn ook aandelen op basis van historische standaards zoals de Shiller price/earnings ratio erg goedkoop. Ook de meeste emerging markets zijn erg goedkoop geworden. Ook aandelen bieden dus geen bescherming meer in onzeker tijden. De vraag is wat wel nog bescherming biedt. Peter Tasker, in Tokio analist voor Arcus Research, is van mening dat niets nog echt veiligheid biedt. Het goud was één van de laatste veilige vluchthavens, maar ook de edelmetalen hebben enkele maanden geleden de handdoek in de ring moeten gooien. Tasker stelt dus vast dat we zijn achtergebleven in een wereld waarin vluchten niet meer kan.