Het rendement stond gisterenavond op 3,30%, of 2 basispunten meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. In de loop van de sessie werd een piek bereikt op 3,33%, of het hoogste niveau sinds 4 maart.

Glenn Marci, strateeg bij DZ Bank AG in Frankfurt, is er 100% zeker van dat de Europese centrale bank op 7 april haar basisrente met een kwart procent gaat optrekken.

Dat is al volgende week, aldus Marci, zodat een stijging van de Duitse obligatiekoersen momenteel niet aan de orde van de dag is. Hij verwijst er nog naar dat de Duitse economie bijzonder goed op dreef blijft.

Het rendement stond gisterenavond op 3,30%, of 2 basispunten meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. In de loop van de sessie werd een piek bereikt op 3,33%, of het hoogste niveau sinds 4 maart. Glenn Marci, strateeg bij DZ Bank AG in Frankfurt, is er 100% zeker van dat de Europese centrale bank op 7 april haar basisrente met een kwart procent gaat optrekken. Dat is al volgende week, aldus Marci, zodat een stijging van de Duitse obligatiekoersen momenteel niet aan de orde van de dag is. Hij verwijst er nog naar dat de Duitse economie bijzonder goed op dreef blijft.