Het was al de derde week op rij dat de koersen van de Duitse staatsobligaties zijn gestegen. De Europese index van de aankoopmanagers voor zowel de verwerkende industrie als de dienstensector waren eerder deze week zwak, vandaag vielen de Amerikaanse werkloosheidscijfers tegen.

Ook de onzekerheid rond de afloop van de Griekse en de Franse parlementsverkiezingen deed de beleggers opnieuw richting absolute veiligheid vluchten.

In Griekenland kan het politiek landschap helemaal versnipperd raken, in Frankrijk moet nog worden afgewacht hoe de vermoedelijke François Hollande zich tegenover Europa zal gedragen.

Italiaanse en Spaanse obligaties opnieuw hoger

Nick Stamenkovic, strategist in Edinburgh voor RIA Capital Markets Ltd., merkte op dat de Amerikaanse economie bij het begin van het tweede kwartaal verder is verzwakt. Dat belooft niet veel goeds voor de komende maanden, zeker niet wat de evolutie van de werkloosheid betreft.

Het was overigens opvallend dat de rust in de periferie van de eurzone leek terug te komen, zowel Italiaanse als Spaanse obligaties gingen opnieuw hoger. De beleggers hebben zich in de afgelopen dagen hoofdzakelijk op de verkiezingsstrijd in (vooral) Frankrijk gefocust.

Het was al de derde week op rij dat de koersen van de Duitse staatsobligaties zijn gestegen. De Europese index van de aankoopmanagers voor zowel de verwerkende industrie als de dienstensector waren eerder deze week zwak, vandaag vielen de Amerikaanse werkloosheidscijfers tegen. Ook de onzekerheid rond de afloop van de Griekse en de Franse parlementsverkiezingen deed de beleggers opnieuw richting absolute veiligheid vluchten. In Griekenland kan het politiek landschap helemaal versnipperd raken, in Frankrijk moet nog worden afgewacht hoe de vermoedelijke François Hollande zich tegenover Europa zal gedragen. Italiaanse en Spaanse obligaties opnieuw hoger Nick Stamenkovic, strategist in Edinburgh voor RIA Capital Markets Ltd., merkte op dat de Amerikaanse economie bij het begin van het tweede kwartaal verder is verzwakt. Dat belooft niet veel goeds voor de komende maanden, zeker niet wat de evolutie van de werkloosheid betreft. Het was overigens opvallend dat de rust in de periferie van de eurzone leek terug te komen, zowel Italiaanse als Spaanse obligaties gingen opnieuw hoger. De beleggers hebben zich in de afgelopen dagen hoofdzakelijk op de verkiezingsstrijd in (vooral) Frankrijk gefocust.