Het rendement op de 10-jarige Bund steeg anderzijds met 2 basispunten tot 3,07%, nadat dit rendement de dag voordien de scherpste stijging sinds 24 november had laten optekenen.

Eén en ander had te maken met de uitspraken van president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank dat op korte termijn de inflatiedruk in de eurozone kan toenemen.

Volgens Peter Chatwell, fixed- income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat Trichet duidelijk heeft gewaarschuwd dat de volgende beweging in de rente naar omhoog zal zijn.

Het rendement op de 10-jarige Bund steeg anderzijds met 2 basispunten tot 3,07%, nadat dit rendement de dag voordien de scherpste stijging sinds 24 november had laten optekenen. Eén en ander had te maken met de uitspraken van president Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank dat op korte termijn de inflatiedruk in de eurozone kan toenemen. Volgens Peter Chatwell, fixed- income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat Trichet duidelijk heeft gewaarschuwd dat de volgende beweging in de rente naar omhoog zal zijn.