De rendmenenten op Duitse, Amerikaanse en Britse staatsobligaties vielen anderzijds terug tot recorddieptepunten.

De Spaanse minister van Economie Luis de Guindos verklaarde open en bloot dat de toekomst van de euro in gevaar is. Bovendien vielen de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei tegen.

Niet alleen Spaanse en Italiaanse staatsobligaties opnieuw hoger

Niet alleen de koersen van Spaanse en Italiaanse staatsobligaties gingen opnieuw hoger, ook de rendementen op Oostenrijkse, Belgische, Nederlandse, Finse en Franse staatsobligaties bereikten recorddieptepunten. Het rendement op de 2-jarige Duitse staatsobligatie viel voor het eerst terug onder nul procent.

John Davies, a fixed-income strategist bij WestLB AG in Londen, is van mening dat het sentiment op de markten zo wisselvallig is dat het minste gerucht over een interventie van de Europese Centrale Bank kan volstaan om de rendementen op Spaanse staatsobligaties met 30 of 40 basispunten te doen dalen.

De rendmenenten op Duitse, Amerikaanse en Britse staatsobligaties vielen anderzijds terug tot recorddieptepunten. De Spaanse minister van Economie Luis de Guindos verklaarde open en bloot dat de toekomst van de euro in gevaar is. Bovendien vielen de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei tegen. Niet alleen Spaanse en Italiaanse staatsobligaties opnieuw hoger Niet alleen de koersen van Spaanse en Italiaanse staatsobligaties gingen opnieuw hoger, ook de rendementen op Oostenrijkse, Belgische, Nederlandse, Finse en Franse staatsobligaties bereikten recorddieptepunten. Het rendement op de 2-jarige Duitse staatsobligatie viel voor het eerst terug onder nul procent. John Davies, a fixed-income strategist bij WestLB AG in Londen, is van mening dat het sentiment op de markten zo wisselvallig is dat het minste gerucht over een interventie van de Europese Centrale Bank kan volstaan om de rendementen op Spaanse staatsobligaties met 30 of 40 basispunten te doen dalen.