Ook België lag onder vuur doordat de politieke onderhandelingen over de regeringsvorming helemaal vastliepen. De verhouding schuld-bbp lag boven 100 %. De rente op tienjarige Belgische obligaties steeg in amper twee maanden van 3,5 tot ongeveer 4,25 %.

De spreads met Duitsland liepen op tot meer dan 130 punten. Ten slotte hielden zowel de Fed als de ECB vast aan een rente van respectievelijk 0,25 % en 1 %.

ECB-voorzitter Trichet wil volgens Dexia de inflatie met een agressievere aanpak bestrijden en is vastbesloten om ze onder 2 % te houden.

Ook België lag onder vuur doordat de politieke onderhandelingen over de regeringsvorming helemaal vastliepen. De verhouding schuld-bbp lag boven 100 %. De rente op tienjarige Belgische obligaties steeg in amper twee maanden van 3,5 tot ongeveer 4,25 %. De spreads met Duitsland liepen op tot meer dan 130 punten. Ten slotte hielden zowel de Fed als de ECB vast aan een rente van respectievelijk 0,25 % en 1 %. ECB-voorzitter Trichet wil volgens Dexia de inflatie met een agressievere aanpak bestrijden en is vastbesloten om ze onder 2 % te houden.