Uiteraard staat alles in het teken van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand september die morgen worden gepubliceerd. Vanmiddag werd bekend dat de rente op de Amerikaanse woonkredieten met een looptijd van 30 jaar een nieuw dieptepunt heeft bereikt.

Maar ook de rente op staatsobligaties met een looptijd van 15 jaar bereikte op 2,69% een nieuwe bodem, nadat vorige week op 2,73% al een belangrijke bodem werd gevormd. De 10-jarige staatsobligatie geeft echter een rendement van 1,639%, tegenover een dieptepunt op 1,39%.

India wil rol gaan spelen bij productie REE (Rare Earth Elements)

Ook India wil volgens Royal Bank of Scotland een betekenisvolle rol gaan spelen bij de productie van REE. Het Indiase Department of Atomic Energy identificeerde een lange kuststrook waarvan de bodem rijk is aan REE.

Cijfers van de Indiase overheid leren dat het land over 10,7 miljoen ton of ongeveer 9 procent van de globale REE reserves beschikt.

India heeft de ambitie om de REE productie tussen 2012 en 2017 te verdrievoudigen. Momenteel wordt nabij de havenstad Vizag een verwerkingsinstallatie gebouwd met de financiële steun van Toyota. India Rare Earths Limited legt de laatste hand aan een installatie in de oostelijke staat Odisha met een productiecapaciteit van 10.000 ton.

De fabriek kan in december al in gebruik worden genomen waarna de productie begin volgend jaar kan starten. India streeft op
termijn naar een aandeel van 4 procent in de globale REE productie.

Uiteraard staat alles in het teken van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand september die morgen worden gepubliceerd. Vanmiddag werd bekend dat de rente op de Amerikaanse woonkredieten met een looptijd van 30 jaar een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Maar ook de rente op staatsobligaties met een looptijd van 15 jaar bereikte op 2,69% een nieuwe bodem, nadat vorige week op 2,73% al een belangrijke bodem werd gevormd. De 10-jarige staatsobligatie geeft echter een rendement van 1,639%, tegenover een dieptepunt op 1,39%. India wil rol gaan spelen bij productie REE (Rare Earth Elements)Ook India wil volgens Royal Bank of Scotland een betekenisvolle rol gaan spelen bij de productie van REE. Het Indiase Department of Atomic Energy identificeerde een lange kuststrook waarvan de bodem rijk is aan REE. Cijfers van de Indiase overheid leren dat het land over 10,7 miljoen ton of ongeveer 9 procent van de globale REE reserves beschikt. India heeft de ambitie om de REE productie tussen 2012 en 2017 te verdrievoudigen. Momenteel wordt nabij de havenstad Vizag een verwerkingsinstallatie gebouwd met de financiële steun van Toyota. India Rare Earths Limited legt de laatste hand aan een installatie in de oostelijke staat Odisha met een productiecapaciteit van 10.000 ton. De fabriek kan in december al in gebruik worden genomen waarna de productie begin volgend jaar kan starten. India streeft op termijn naar een aandeel van 4 procent in de globale REE productie.