De Amerikaanse beurs gaf de winsten aan het einde van de rit weer weg. De dagen nadien ging het weer heel wat minder vlot.

Beleggers gingen volgens Theodoor Gillissen Bankiers uit van acties van de Amerikaanse centrale bank, die gisterenanavond naar buiten kwam.

Een nieuw pakket aan kwantitatieve verruiming werd niet verwacht, maar wel een aanpassing van het huidige obligatiebezit van de Fed, hetgeen dan eerder als "kwalitatieve verruiming" bekend staat.

De effectiviteit hiervan zal volgens Theodoor Gillissen Bankiers beperkt zijn omdat bijvoorbeeld verlenging van de leningen weinig verbetering zal brengen.

De rente op 30-jaars leningen met vaste rente is immers op een 40-jaar dieptepunt beland van 4,1%. Variabele 30-jaarsleningen kennen een rente van 3,2%.

De Amerikaanse beurs gaf de winsten aan het einde van de rit weer weg. De dagen nadien ging het weer heel wat minder vlot. Beleggers gingen volgens Theodoor Gillissen Bankiers uit van acties van de Amerikaanse centrale bank, die gisterenanavond naar buiten kwam. Een nieuw pakket aan kwantitatieve verruiming werd niet verwacht, maar wel een aanpassing van het huidige obligatiebezit van de Fed, hetgeen dan eerder als "kwalitatieve verruiming" bekend staat. De effectiviteit hiervan zal volgens Theodoor Gillissen Bankiers beperkt zijn omdat bijvoorbeeld verlenging van de leningen weinig verbetering zal brengen. De rente op 30-jaars leningen met vaste rente is immers op een 40-jaar dieptepunt beland van 4,1%. Variabele 30-jaarsleningen kennen een rente van 3,2%.