Rente op 5-jarige Duitse staatsobligaties vanmorgen op recorddieptepunt

In afwachting van de publicatie van de Europese index van de producentenprijzen gaat de vlucht naar veiligheid op de obligatiemarkten verder. De rente op de Duitse staatsobligatie met een looptijd van 2 jaar noteert al voor de zevende dag op rij in het rood.

De rente op de 5-jarige Duitse staatsobligaties bereikte anderzijds een nieuw recorddieptepunt. Het rendement op deze obligatie bedroeg 0,29%, of een daling met twee basispunten ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. In de eerste minuten van de handel werd op 0,283% een dieptepunt bereikt.

Nederland zal vandaag voor een bedrag van 4 miljard euro aan staatsobligaties proberen te verkopen, terwijl Frankrijk voor 7,50 miljard euro aan kortlopend papier gaat verkopen. Algemeen wordt verwacht dat beide veilingen zonder veel problemen gaan verlopen.

UCB lanceert Neupro in de VS

De Europese beurzen zijn vanmorgen lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 geeft fracties van een procent prijs. In Brussel verliest de BEL 20 ongeveer een kwart procent, de euro geeft op de valutamarkten ongeveer evenveel prijs.

UCB en Schwarz Pharma hebben vanmorgen de lancering van Neupro op de Amerikaanse markt aangekondigd. Dit medicijn wordt gebruikt voor de bestrijding van de ziekte van Parkinson. Het bericht heeft per saldo nauwelijks invloed op de koersevolutie bij UCB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content