Die spread steeg met 23 basispunten tot 188 basispunten, wat het hoogste niveau is sinds de introductie van de euro in 1999. Terwijl de rente op Franse staatsobligaties blijft stijgen, blijft die op Duitse staatsobligaties maar dalen.

De rente op de 10-jarige bund bedroeg gisteren 1,76%, tegenover 3,66% op de Franse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar. Er wordt nu regelmatig gewaarschuwd dat de Duitse obligatiemarkt een zeepbel aan het vormen is die op een bepaald moment gaat ontploffen.

Die spread steeg met 23 basispunten tot 188 basispunten, wat het hoogste niveau is sinds de introductie van de euro in 1999. Terwijl de rente op Franse staatsobligaties blijft stijgen, blijft die op Duitse staatsobligaties maar dalen. De rente op de 10-jarige bund bedroeg gisteren 1,76%, tegenover 3,66% op de Franse staatsobligatie met een looptijd van 10 jaar. Er wordt nu regelmatig gewaarschuwd dat de Duitse obligatiemarkt een zeepbel aan het vormen is die op een bepaald moment gaat ontploffen.