Volgens Rogers is het plaatje heel eenvoudig: de rente is wereldwijd gewoon te laag en moet dringend naar omhoog. De Chinese centrale bank heeft haar basisrente niet meer verhoogd sinds november 2007.

In de Verenigde Staten staat de toonaangevende overnight interbank lending rate target al sinds december 2008 in een range van 0 tot 0,25%, de Europese basisrente staat nog steeds op een historisch laag renteniveau van 1%.

Maleisië, Zuid-Korea, Taiwan en Thailand hebben de rente al verhoogd, terwijl India de basisrente al vier keer optrok over een periode van vijf maanden.

De rente zal moeten opgetrokken worden op een moment dat de economie in zak en as zit, maar er zit volgens Rogers helaas niet anders op.

Volgens Rogers is het plaatje heel eenvoudig: de rente is wereldwijd gewoon te laag en moet dringend naar omhoog. De Chinese centrale bank heeft haar basisrente niet meer verhoogd sinds november 2007. In de Verenigde Staten staat de toonaangevende overnight interbank lending rate target al sinds december 2008 in een range van 0 tot 0,25%, de Europese basisrente staat nog steeds op een historisch laag renteniveau van 1%. Maleisië, Zuid-Korea, Taiwan en Thailand hebben de rente al verhoogd, terwijl India de basisrente al vier keer optrok over een periode van vijf maanden. De rente zal moeten opgetrokken worden op een moment dat de economie in zak en as zit, maar er zit volgens Rogers helaas niet anders op.