Maar kan de rente wel zo lang zo laag blijven? De Bank for International Settlements waarschuwt in ieder geval de centrale banken om niet in de renteval te trappen. Die renteval bestaat er in dat de rente te traag en te laat zou worden verhoogd, met alle gevolgen van dien.

De BIS deed bovendien een oproep aan de centrale banken om iets te doen aan de alsmaar oplopende schuldenberg. Die kan zich namelijk als een boemerang tegen alles en iedereen keren wanneer de rente plotseling fors zou gaan stijgen. Het is volgens de BIS noodzakelijk om de noodzakelijke hervormingen door te voeren om de economische productiviteit op te drijven.

Maar kan de rente wel zo lang zo laag blijven? De Bank for International Settlements waarschuwt in ieder geval de centrale banken om niet in de renteval te trappen. Die renteval bestaat er in dat de rente te traag en te laat zou worden verhoogd, met alle gevolgen van dien. De BIS deed bovendien een oproep aan de centrale banken om iets te doen aan de alsmaar oplopende schuldenberg. Die kan zich namelijk als een boemerang tegen alles en iedereen keren wanneer de rente plotseling fors zou gaan stijgen. Het is volgens de BIS noodzakelijk om de noodzakelijke hervormingen door te voeren om de economische productiviteit op te drijven.