Op het World Economic Forum in Davos waarschuwde Soros dat zodra de economie aan snelheid wint het erg snel kan gaan met de rente.

Volgens Soros zou deze beweging al in 2013 plaatsvinden, waarschijnlijk is ze volgens hem zelf al begonnen. Zodra de kaap van 2% wordt doorbroken, kan het snel gaan.

Die doorbraak verwacht Soros zodra er een overeenkomst is bereikt over de Amerikaanse begroting, wat al op het einde van volgende maand het geval zou kunnen zijn. In de visie van Soros zal het rentebeeld in de VS er op het einde van dit jaar helemaal anders uitzien.

Op het World Economic Forum in Davos waarschuwde Soros dat zodra de economie aan snelheid wint het erg snel kan gaan met de rente. Volgens Soros zou deze beweging al in 2013 plaatsvinden, waarschijnlijk is ze volgens hem zelf al begonnen. Zodra de kaap van 2% wordt doorbroken, kan het snel gaan. Die doorbraak verwacht Soros zodra er een overeenkomst is bereikt over de Amerikaanse begroting, wat al op het einde van volgende maand het geval zou kunnen zijn. In de visie van Soros zal het rentebeeld in de VS er op het einde van dit jaar helemaal anders uitzien.